Open brief aan stad na paniektweet

Zeven organisaties die zich met jeugdwerking bezig houden in Antwerpen, willen samenzitten met het stadsbestuur en de politie. Aanleiding is de arrestatie van een jonge moslim na het versturen van een ironisch bedoelde tweet. “Veel jongeren hebben het gevoel dat er met twee maten en twee gewichten wordt gemeten op het vlak van radicalisering”, schrijven ze in een open brief.

De 24-jarige Mohamed Ouaamari werd woensdag met veel machtsvertoon gearresteerd op de startmeeting van een studentenvereniging. “Een ironische tweet van een moslimjongere en een event wordt ontruimd. Tegelijkertijd zien we op sociale media dat extreem rechtse radicalen oproepen tot geweld tegen moslims en andere minderheden, zonder enig politioneel of politiek gevolg”, aldus de open brief.

De zeven organisaties die de brief ondertekenden zijn Free Hands vzw, Uit De Marge, Federatie van Marokkaanse Verenigingen, JES, Motief, Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad en Kras. Ze roepen op tot dialoog tussen jongeren, politie en het stadsbestuur om samen tot een oplossing te komen.