Man drinkt bijtend product in Gents café

In Gent is een 56-jarige man zaterdagavond zwaargewond geraakt nadat hij in een eetcafé van een bijtend afwasmiddel had gedronken. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De man had een spuitwater gevraagd maar zou per ongeluk het bijtend product geserveerd zijn.

De feiten gebeurden zaterdagavond in een eetcafé in de Jan Breydelstraat in Gent. "De man had een glas spuitwater gevraagd, maar kreeg een bijtend afwasmiddel geserveerd. Het parket onderzoekt de zaak", zegt woordvoerster Caroline Jonckers. “Op dit moment is er niets dat wijst op kwaad opzet.” Het eetcafé werd voorlopig gesloten.

Volgens de eerste gegevens zou iemand van het personeel niet op de hoogte geweest zijn dat een fles spuitwater opgevuld werd met het bijtend product.

Politie en parket onderzoeken de omstandigheden van het ongeval. De naam van het restaurant wordt niet bekendgemaakt, zegt het parket. Het is niet duidelijk hoe lang de zaak gesloten blijft. De man werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht maar verkeert niet in levensgevaar.