Na de paniektweet: "Bekrompen reactie"

Mohamed Ouaamari, de man achter de tweet die ervoor zorgde dat een lezing in het Antwerpse ING-gebouw werd afgelast, heeft op zijn blog gereageerd op de heisa. “Het is jammer dat bekrompen en kortzichtige mensen de tweet niet in zijn context konden plaatsen,” schrijft de 24-jarige student.

Enkele uren voor de lezing door studentenvereniging SINC plaatste Mohamed een tweet die volgens de politie “een dreigend karakter” had. “Een halfuur na de bewuste tweet waande ik mij in een film met Liam Neeson. Ik dacht dat het een verborgen cameragrap was. Het was geen grap, ik werd meegenomen, vastgehouden en ondervraagd door de federale politie.”

“Ik kan nog steeds niet geloven hoe hard dit uit de hand is gelopen. Mijn tweets zijn onmogelijk te interpreteren als een aankondiging van een aanslag. Ik vind het jammer dat bekrompen en kortzichtige mensen de tweet niet in zijn context hebben geplaatst alvorens de hulpdiensten te verwittigen. Ik hoop het genoegen te hebben dat de personen die me in deze situatie hebben geplaatst me iets laten weten. Met een minimum aan excuses.”

Mohamed is ondanks alles vastbesloten om zichzelf te blijven op sociale media. “Ik laat me niet afschrikken door deze negatieve ervaring. Mijn humor neemt niemand mij af. Ik blijf de kansen grijpen die naar me toekomen. Verder wil ik iedereen bedanken die mij gesteund heeft op Twitter & Facebook. Qua netwerking kan dit wel tellen.”

Lees het volledige verhaal op deze blog

Bekijk ook: