Vader tweeling sloeg eerder al alarm

Danny G., de ex-man van de Kipling-erfgename uit Schoten die haar tweelingdochters probeerde te doden, had eerder al alarm geslagen bij politie en de familierechter. De meisjes deden zelfs de deur van hun slaapkamer op slot, behalve zondagnacht. Toen kwam hun moeder in de slaapkamer en probeerde ze hen de keel over te snijden.

Een half jaar geleden zou de ex-man de familierechter gewaarschuwd hebben tijdens echtscheidingsproces. Hij vreesde dat zijn tweeling gevaar liep bij Mireille G.. "Ik wist het. Ik wist dat er een dag zou komen dat ik telefoon zou krijgen dat ze mijn dochters aangevallen had. Ik heb iedereen gewaarschuwd over haar agressieve depressies, maar ze hebben me allemaal wandelen gestuurd. Ik overdreef,” zei hij in het Nieuwsblad. De advocaat van de moeder wuifde toen alle beschuldigingen weg. Danny G. beweerde dat zijn ex-vrouw de meisjes al eens had proberen de verdrinken. Maar dat werd “zwartmakerij in een echtscheiding” genoemd. De vrouw kreeg het hoederecht, en de vader mocht zijn dochters om de twee weken een weekend zien.

Ook de nanny van Mireille G. zag dat het de verkeerde kant opging, zij was degene die de meisjes vertelde om hun kamer op slot te doen. De bewuste avond heeft Mireille G. de nanny vroeger laten vertrekken.