Belg liet zoon door Duitser misbruiken

Een man uit Mechelen die zijn 11-jarige zoon via internet "aanbood" kreeg het bezoek van een Duitser en liet zijn zoon door hem misbruiken. De zaak kwam aan het licht doordat er beelden van werden gemaakt. Het proces over deze pedofiliezaak start woensdag voor de rechtbank in Hannover.

Een Belgische vader bood via internet zijn minderjarige zoon aan. Een 22-jarige Duitser ging op het perverse aanbod in en staat vanaf woensdag in het Duitse Hannover, deelstaat Nedersaksen, terecht voor kindermisbruik. Volgens de openbaar aanklager gaat het om "een uitzonderlijk zware zaak". De 22-jarige Duitser heeft bekentenissen afgelegd.

Darknet

Er werd een afspraak gemaakt via Darknet en de 22-jarige Duitser reisde begin maart naar Mechelen, waar het kind misbruikt werd. De 45-jarige vader filmde het misbruik en bood de film later via internet aan.

Australië

Het waren Australische politiemensen die op de beelden uitkwamen tijdens hun speurtocht naar kindermisbruik op het internet. Ze konden achterhalen dat de film in België was opgenomen en brachten de politiediensten in België en Duitsland op de hoogte van de feiten.

In de cel

"Totnogtoe is niet duidelijk of de vader zijn zoon ook aan andere individuen voor misbruik heeft aangeboden", zei de Mechelse parketwoordvoerster Nele Poelmans aan het Duitse persagentschap DPA. De vader zit in de cel en er worden nog bijkomende onderzoeksdaden verricht, aldus het parket. De vader zal in België moeten terechtstaan voor het kindermisbruik.