Boerenbond krijgt nieuwe voorzitter

Piet Vanthemsche treedt op 1 december af als voorzitter van de Boerenbond. Hij wordt opgevolgd door huidig ondervoorzitter Sonja De Becker. Vanthemsche stond sinds 2008 aan het hoofd van de Boerenbond.

De 59-jarige Vanthemsche, dierenarts van opleiding, wil "een nieuwe wending geven aan zijn beroepsloopbaan". Om welke wending het gaat, kan men dinsdag nog niet zeggen.

Begin deze maand stond Vanthemsche nog mee aan het hoofd van het boerenprotest. Duizenden boeren kwamen toen vanuit heel Europa in Brussel samen om meer geld te eisen voor hun producten.

Vanthemsche ging deze zomer ook samen met Herman Van Rompuy op bezoek in Oeganda in het kader van een ontwikkelingsprogramma. Daar liet hij zich van zijn meest spontane kant zien tijdens een traditionele dans.

De 48-jarige De Becker werkt sinds 1990 voor de Boerenbond. Sinds 2013 is ze ondervoorzitter. "Ze heeft doorheen haar loopbaan een uitstekende kennis en ervaring opgebouwd van de verschillende facetten van de Vlaamse land- en tuinbouw en van de werking van de organisatie", klinkt het in een persbericht.