'Helft studenten heeft alcoholprobleem"

“50% van de studenten heeft een problematisch alcoholgebruik”, dat zegt Rik Gosselink, vicerector Studentenbeleid van de KU Leuven in het studentenblad Veto. Morgen start in Leuven een campagne tegen overmatig alcoholgebruik.

De cijfers komen volgens Het Belang van Limburg uit een bevraging van de Vereniging voor Alcohol en andere Drugproblemen (VAD) bij zo’n 20.000 studenten van vier Vlaamse universiteiten (Leuven, Antwerpen, Gent en Hasselt).

“Studenten horen uit te gaan en sociaal contact te hebben. Daarbij heeft alcohol een gunstige plaats. Té veel en té vaak drinken is daarentegen problematisch", zegt Gosselink.

De stad Leuven, de universiteit, de studenten en de politie beginnen morgen op de Studentenwelkom met de Oktobercampagne. Met die campagne willen ze minder de nadruk leggen op alcoholmisbruik, maar tonen hoe studenten alcohol verstandig kunnen gebruiken.

Tegelijk met de Oktobercampagne voert de Leuvense horeca een ‘Barcode’-campagne. In die code staan basisregels om verantwoord uit te gaan.