800 reizigers van trein na rookontwikkeling

Achthonderd passagiers van een trein die op weg was van Essen naar Brussel-Zuid, zijn ter hoogte van het treinstation Buda in Vilvoorde geëvacueerd nadat er rookontwikkeling was opgemerkt op de trein. Dat meldt Infrabel. Op vraag van de brandweer is ter hoogte van Buda de stroomtoevoer op de bovenleiding van één van de vier sporen afgesloten. Dat zorgt voor hinder voor het spoorverkeer van Antwerpen naar Brussel.

"De rook werd opgemerkt rond 07.20 uur", zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. Enkele passagiers trokken aan de noodraam, waadoor de trein tot stilstand kwam ter hoogte van het station Buda. "Daar zijn de 800 passagiers van de trein geëvacueerd. De brandweer is ook ter plaatse gekomen." Het was de bedoeling om de geëvacueerde passagiers te laten overstappen op een andere trein, die vanuit Antwerpen naar Charleroi reed. "Maar op vraag van de brandweer is de stroomtoevoer op de bovenleiding naar van één van de vier sporen afgesloten. We moeten nu bekijken hoe we die mensen verder kunnen helpen."

Plaatselijk zijn wel nog drie sporen beschikbaar maar één en ander zal wel hinder veroorzaken op de spoorlijn Antwerpen-Brussel, en dan vooral op het traject tussen Vilvoorde en Brussel, aldus nog de Infrabel-woordvoerder. Over de oorzaak van de rookontwikkeling bestaat nog geen duidelijkheid.

Dankzij den @NMBS is het toch altijd een beetje reizen… #likeananimal

Een foto die is geplaatst door Jelle Vandebeeck (@fousa) op