Kinepolis Brussel ontruimd na rellen

De Kinepolis is Brussel is deels ontruimd nadat het tot relletjes was gekomen in de zalen en op de parking. De bioscoop werd overrompeld met bezoekers dankzij een kortingsactie, maar kon de toestroom niet aan. In samenspraak met de politie besliste Kinepolis Brussel dan om de twee resterende voorstellingen te annuleren en het gebouw deels te evacueren.

De filmliefhebbers die aankwamen, werd de toegang tot de filmzalen geweigerd. De bezoekers in het complex werd gevraagd het gebouw te verlaten. De politie probeerde de uittocht in goede banen te leiden. Maar volgens een getuige die de parking probeerde te verlaten, viel een groep jongeren de politie nog aan met stenen.

"Het was bijzonder druk in het complex en enkele herrieschoppers zijn onrust beginnen zaaien", zegt de Kinepolis-woordvoerster. "Daarbij zijn ook enkele ruiten gesneuveld. In overleg met de politie hebben we daarop besloten het complex te sluiten en gedeeltelijk te evacueren. Zo zijn een aantal filmzalen volledig ontruimd en de laatste twee voorstellingen van de avond zijn geannuleerd."

Rond 21.00 uur was de rust in het bioscoopcomplex weergekeerd en stonden er ook aan de ingang geen mensen meer, aldus nog de woordvoerster. "In elf zalen, waar het rustig gebleven was, speelt wel nog een film. Die bezoekers zullen na afloop ook probleemloos naar huis kunnen. De mensen die nog een ticket hadden voor vanavond maar niet binnen geraakt zijn, zullen dat bij Kinepolis Brussel kunnen omruilen."

Heel wat bioscoopbezoekers zijn niet tevreden met de manier waarop de evacuatie verliep. Ze vonden het onnodig om “met groots politievertoon weggejaagd te worden”.

 

Door omstandigheden worden de laatste twee voorstellingen van vandaag in Kinepolis Brussel geannuleerd. De bioscoop wordt gesloten. Meer info over compensatie van tickets volgt. Onze excuses voor het ongemak.

Posted by Kinepolis België on Saturday, September 26, 2015