Vluchtende dader rijdt kind aan

In Antwerpen wordt er volop gezocht naar een man die eerder vandaag de politie ontvluchtte. Bij de achtervolging door de stad Antwerpen reed de dader ook een klein kind van zeven jaar aan. Het kind raakte zwaargewond en verkeerde zelfs even in levensgevaar.

De politie hield een auto aan voor een routinecontrole ter hoogte van een tankstation op de A12 in Boom. Eens op de parking, scheurde de wagen er vandoor. De politie achtervolgde de dader door Antwerpen via Berchem naar Borgerhout. De man reed een klein kind aan, en bracht ook heel wat materiële schade toe aan vijf geparkeerde auto's. De verdachte probeerde ook twee politiemotards aan te rijden in de straat waar hij het kind had geraakt, maar zij konden dat nog net vermijden. De motards hielden er wel lichte verwondingen aan over.

De dader verliet zijn wagen en zette zijn vlucht te voet verder. De politie probeert via de verhuurfirma en camerabeelden te achterhalen om wie het gaat. Ook de precieze aanleiding voor de vlucht is nog niet duidelijk.