Bergen: zeventiger doodgeslagen

In Bergen, in de provincie Henegouwen, is donderdag het lichaam aangetroffen van een zeventigjarige man. Uit de autopsie bleek dat de man slagen kreeg tegen zijn hoofd en daaraan is bezweken. Twee verdachten werden opgepakt en zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Bergen.

Een wandelaar rook een indringende geur en ontdekte onder een zeil in de Rue de la Sucrerie in Bergen het lichaam van de man, dat in vergevorderde staat van ontbinding was. "We hebben snel een onderzoek opgestart in het milieu van de daklozen in Bergen", aldus procureur des konings Christian Henry. "De politie pakte vrijdagnamiddag twee dertigers op. Het lijkt erop dat het slachtoffer, zelf geen dakloze aangezien hij een woning had in Bergen, zich regelmatig in het daklozenmilieu begaf. De twee personen die werden opgepakt waren vrienden van hem."

Volgens de procureur verbleef de zeventiger onlangs voor een lange periode in het ziekenhuis. "Toen hij het ziekenhuis verliet, ontdekte hij dat de twee jongeren zijn bankrekening hadden leeggehaald. Misschien vroeg hij te veel details aan de twee individuen. Dat is de hypothese waarnaar de speurders momenteel onderzoek voeren."