Dossier Vluchtelingencrisis

Francken uit kritiek op betogers Sijsele

In het asielcentrum van Sijsele hebben enkele asielzoekers geprotesteerd tegen het eten dat ze krijgen. Ze betoogden met borden waarop "We want better food" en "Food bad" zou staan. Dat heeft het Rode Kruis bevestigd aan VTM NIEUWS. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is niet gediend met het protest.

De asielzoekers vinden het voorgeschotelde eten in het asielcentrum niet gevarieerd genoeg. Zo zouden er te weinig eieren, fruit en salades zijn. Ook het gebrek aan Arabische maaltijden zorgt voor onvrede.

De leiding van het asielcentrum nodigde enkele afgevaardigden van de asielzoekers uit voor overleg en er werd een compromis gesloten. "We doen ons uiterste best maar het is onmogelijk om dit zo snel aan te passen", zegt An Luyten van het Rode Kruis, "Er komen extra fruit en salades." Arabische maaltijden komen er niet, omdat dit andere vluchtelingen tegen de borst zou kunnen stuiten.

Geen diefstal in Lidl

Op sociale media circuleerden eerder ook al geruchten van diefstal in de Lidl van Sijsele. De supermarkt zou volgens de berichten zelfs moeten sluiten. Zowel Lidl als het Rode Kruis ontkennen dit met klem.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.