'Parkinsondoder': link met 3e moord?

De raadkamer van Brussel heeft beslist om de zogenoemde 'parkinsonmoordenaar in de cel te houden'. Het gerecht onderzoekt ondertussen of Renaud H. ook verantwoordelijk is voor de dood van Ann Bourgoin. Zij werd in 2006 neergeschoten op haar fiets. Renaud H. werd gisteren gelinkt aan de moord op Maria Walschaerts in Leest en bekende eerder de moord op zijn ex, Linda Doms.

Voorlopig wordt er enkel onderzocht of Renaud H. effectief iets te maken heeft met de dood van Ann Bourgoin. Maar de manier waarop zij toen om het leven kwam, toen gelijkenissen met feiten die Renaud H. vorig jaar pleegde. Hij schoot toen met een loodjesgeweer op een fietsende vrouw, naar eigen zeggen uit frustratie over het feit dat hij aan de ziekte van Parkinson lijdt. Ann Bourgoin werd neergeschoten terwijl ze met haar fiets in de buurt van het Sportpaleis reed. De feiten dateren uit augustus 2006, maar de zaak werd nooit opgelost.

Renaud H. bekende eerder deze week de moord op Linda Doms, zijn ex. Zij werd vorige week dood teruggevonden in haar huis. Speurders vonden bij H. een video van de moord, wat het vermoeden deed ontstaan dat de man een seriemoordenaar is.