Weyts wil eigen onderzoek tegen VW

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft Volkswagen om meer uitleg gevraagd over het milieuschandaal; Hij deed dat gisteren al, maar wacht nog op een antwoord. Maar als dat niet duidelijk genoeg is, wil hij zelf een onderzoek starten. Dat heeft hij verteld aan VTM NIEUWS. Ook minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) zegt de zaak te onderzoeken.

“Wij hebben bijkomende gegevens gevraagd aan Volkswagen zelf”, vertelt Weyts. “Wij vragen vanzelfsprekend volledige openheid van zaken. Krijgen we die niet, willen we zelf een onderzoek voeren. Maar het is vanzelfsprekend dat we dat dan ook in samenwerking zullen doen met onze buitenlandse partners.”

Test-Aankoop

Consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft al een brief geschreven aan Volkswagen België. Daarin vragen ze “met aandrang onmiddellijk een einde te stellen aan de praktijken, alsook de nodige maatregelen te nemen om de schade te beperken en gedupeerde klanten te compenseren.”

Peeters: "Uitvoerig onderzocht"

Test-Aankoop richt zich ook tot minister Peeters met de vraag welke stappen zullen worden ondernomen. Zijn woordvoerder zegt dat de minister de zaak uitvoerig onderzoekt, in samenspraak met de bevoegde diensten.