Verdachte Zemst in cel voor 2de moord

Het lijkt erop dat het gerecht een seriemoordenaar te pakken heeft. De man die vorige week is opgepakt voor de moord op zijn ex-vriendin in Zemst, is nu ook aangehouden voor een andere onopgeloste moord in Leest, bij Mechelen. Daarnaast wordt hij ook nog eens verdacht van een moordpoging in Bonheiden.

De verdachte, Renaud H., werd eergisteren al aangehouden voor de moord op Linda Doms. Zij werd vorige donderdag dood teruggevonden in haar huis in Zemst. Ze was 52 jaar en de ex-vrouw van de man. Hij zou haar vermoord hebben omdat hun relatie stukgelopen was.

Moord gefilmd

Na de moord vonden de speurders bij de man thuis een video die hij maakte tijdens de moord. Dat deed hen vermoeden dat ze te maken hadden met een psychopaat die niet aan zijn proefstuk toe was. Vandaag is de man dan uitgebreid ondervraagd voor een tweede zaak, een onopgeloste moord van anderhalf jaar geleden. De 82-jarige Maria Walschaerts werd toen dood teruggevonden in haar huis in Leest, bij Mechelen. Ze had zware hoofdwonden en er werden ook inbraaksporen aangetroffen.

Moordpoging

De onderzoeksrechter heeft de man voor beide moorden aangehouden, maar hij wordt ook in verdenking gesteld voor een moordpoging van een jaar geleden. “Hij zou toen geprobeerd hebben om in te breken bij een vrouw in Bonheiden”, vertelt VTM NIEUWS-reporter Nathalie Dyck. “Zij heeft hetzelfde profiel als de twee andere slachtoffers: een oudere vrouw die alleen woont.”

Reconstructie in Faroek

De onopgeloste moord in Mechelen zou volgende week het onderwerp zijn in het opsporingsprogramma Faroek. “We waren van plan een reconstructie uit te zenden en er was ook een profiel van de dader gemaakt. We zouden een oproep lanceren naar de kijkers met de vraag of zij iemand herkennen in dat profiel”, vertelt Faroek Özgünes.

De reconstructie zal nu niet meer worden uitgezonden. “De verdachte is bekend, dus de reportage heeft geen zin meer”, vertelt Özgünes. “Het kan wel zijn dat het parket in een later stadion nog aan het publiek zal vragen om mee te werken.”