Uberpop mag niet langer in Brussel

De Brusselse rechtbank van koophandel heeft Taxis Verts gelijk gegeven in zijn zaak tegen de uberpop. Dat meldt Uber aan Belga. De taxidienst heeft 21 dagen om zich in orde te stellen met de regelgeving. Gebeurt dat niet dan komt er een dwangsom van 10.000 euro per dag met een maximum van een miljoen euro. Uber gaat in beroep.

Taxis Verts was naar het gerecht gestapt tegen Uber en betichtte de dienst van concurrentievervalsing. Uber levert exact dezelfde diensten als een taxibedrijf, maar houdt zich absoluut niet aan de heersende wetgeving, aldus het bedrijf. De rechtbank gaf Taxis Verts gelijk, meldt Susanne Elias-Stulemeijer van Uber. "We hebben het vonnis nog niet gezien, maar we gaan zeker in beroep. Onze andere taxidienst in België, uberX, kan wel nog blijven doorgaan."

Filip Nuytemans, General Manager Uber België: "We bekijken momenteel de gevolgen van deze uitspraak die niet alleen een impact heeft op honderden bestuurders, maar ook op de tienduizenden mensen die uberpop gebruiken om zich veilig en betaalbaar te verplaatsen in Brussel. Hoewel er zich geen probleem stelt met de professionele dienst uberX denken we dat er meer keuze moet zijn." 

"De Brusselse regering was al gestart met de modernisering van de wet op dewelke de beslissing van vandaag gebaseerd is: deze wet dateerde immers nog uit het pre-smartphone tijdperk. We hopen dat minister president Rudi Vervoort en zijn regering snel vooruitgang boeken met dit progressieve plan zodat Uber meer kan doen om één van Europa's drukste steden in beweging te houden", aldus Nuytermans.