Apotheker voor assisen

In Gent is vandaag het assisenproces tegen apotheker Marc Vanoverschelde begonnen. Hij wordt verdacht van de moord op zijn vrouw en zijn nieuwe vriendin. Hij zou hen gedood hebben met barbituraten, een zeer zwaar slaapmiddel, dat ze in de VS gebruiken voor executies. Vanoverschelde heeft slechts één van de twee moorden bekend, die op zijn vriendin. Hij riskeert levenslang.

Doodde apotheker ook zijn vrouw?

De apotheker Marc Vanoverschelde die vandaag terecht staat voor assisen, wordt verdacht van twee moorden maar geeft er zelf maar één toe. Hij vermoordde zijn nieuwe vriendin maar speurders vermoeden dat hij ook eerder zijn vrouw om het leven bracht. Vanoverschelde sprak dit altijd tegen en zei dat ze zelf medicijnen ging halen om zelfmoord te plegen.

“De vrouw had ook psychische problemen”, zegt VTM NIEUWS-journalist Nathalie Dyck, “Ze leed aan anorexia, had een zware depressie en er waren relatieproblemen en financiële problemen.” De vraag in dit proces is dus of de vrouw zelfmoord pleegde en of Vanoverschelde haar vermoord heeft. De speurders twijfelen namelijk of de vrouw zelfmoord pleegde.