Directeur Ronse legt nu zelf klacht neer

De schooldirecteur uit Ronse die geschorst werd omdat hij Vlaams minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA) een scheldmail had gestuurd, wil nu zelf een klacht indienen tegen de minister. In de gelekte mail vergeleek de man N-VA'ers met 'nazi's en oorlogsmisdadigers'. "Door een privémail publiek te maken en politiek te gebruiken, heeft Homans mijn privacy geschonden'" zegt de man. Dat meldt Het Nieuwsblad. 

Directeur Eddy Desmet stuurde de e-mail twee weken geleden na een uitspraak van Homans over de vluchtelingencrisis. Ze zei toen dat vluchtelingen met een eigen woning in hun thuisland hier geen recht hebben op een sociale woning. Een uitspraak die ze later wat bijstuurde. >In de mail onderstreepte Desmet dat N-VA’ers voor hem niet welkom zijn op school. Hij omschreef de Vlaams-nationalisten als nazi’s en afgietsels van oorlogsmisdadigers”

'Ik word aangevallen als directeur, maar ik stuurde die mail puur als privépersoon. Op een zaterdagnamiddag, om 16.15 uur, van bij mij thuis. Ik gebruikte ook niet het e-mailadres van de school, maar dat van mezelf. Nergens vermeldde ik dat ik directeur ben.' 

Bekijk ook: