Politie aan station Aalst na vechtpartij

De Aalsterse politie heeft vandaag extra politiepatrouilles ingezet om de scholen en het station te bewaken. De maatregel komt er nadat vorige vrijdag een jongen van 14 door een twintigtal jongeren in elkaar geslagen werd op het plein aan het station.

“Er zijn statische en dynamische patrouilles die de stationsbuurt intensief bewaken, zodat het veiligheidsgevoel terug kan komen”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Bovendien hebben we ook voorgesteld om extra camera’s te plaatsen in de omgeving van het busstation, zodat de jeugd gerust kan zijn.”

De vechtpartij ontstond vrijdag toen een jongen van 14 het opnam voor een vriend die het aan de stok had met een groep tieners. De groep keerde zich plots tegen hem en begon hem massaal te slaan. Hij houdt er een hersenschudding en een hoofdwonde aan over.

Het onderzoek naar de zaak loopt nog, maar verschillende jongeren zijn al verhoord. “Iedereen die bij het incident aanwezig is, zal worden geïdentificeerd. Niemand zal de dans ontspringen”, benadrukt de burgemeester.