Leie Dentergem dicht door mazoutlek

Het scheepsverkeer op de Leie is vanmiddag onderbroken ter hoogte van Dentergem, omdat de brandweer gemorste mazout moet neutraliseren. "De schippers moeten eventjes wachten", zegt communicatieverantwoordelijke Claudia Van Vooren van Waterwegen en Zeekanaal.

Bij een levering van mazout op een school in Oeselgem, een deelgemeente van Dentergem, werd er maandag mazout gemorst. "De mazout die op de speelplaats werd gemorst is via de gemeentelijke riolering in de Leie terecht gekomen", zegt postoverste Lieven Rijckaert van brandweerpost Tielt van zone Midwest. Ook hulpverleningszone Fluvia is ter plaatse, met een boot. Momenteel is het scheepsverkeer ter plaatse van de vervuiling volledige onderbroken.

"De brandweer heeft ons deze middag gevraagd om het verkeer volledig te onderbreken ter hoogte van de mazout, zodat ze hun opkuiswerk kunnen doen. De schipper moeten zich tijdelijk aan de kant leggen, ter hoogte van de sluis die gesloten is. Het gaat niet om een erg ingrijpende onderbreking. Volgens de hulpdiensten zouden de schepen over een tweetal uur opnieuw door kunnen varen", licht Claudio Van Vooren van Waterwegen en Zeekanaal toe.