101 vuilnisophalers leggen werk neer

Bij afvalintercommunale DDS-Verko in Dendermonde hebben 101 arbeiders vanmorgen spontaan het werk neergelegd. Dat bevestigt vakbondssecretaris Dirk Van Himste (ACOD). De spontane werkonderbreking kwam er na een personeelsvergadering. De vakbonden spreken over een eisenpakket van tien punten, één van de voornaamste breekpunten zou het uitblijven van een nieuwe CAO zijn.

De beslissing om het werk neer te leggen werd door de arbeiders unaniem genomen, zegt Van Himste. Daardoor is er geen afvalophaling in het werkingsgebied van de intercommunale. Na afloop van een personeelsvergadering met bedienden, besliste een kleine minderheid van hen om het werk neer te leggen, vult de afvalintercommunale aan.

Directie en vakbonden zitten sinds vanmorgen samen. "We hebben een reputatie van sociale vrede, stabiele werkgelegenheid, betaalbare dienstverlening voor gemeenten en burgers en fincanciële gezondheid", zegt woordvoerster Anika Buyst (DDS-Verko). "We zijn er dan ook van overtuigd dat we via overleg opnieuw een mooi evenwicht tot stand kunnen brengen."

Afvalintercommunale Verko is actief in Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen.

Foto: archief.