Dieven stelen dure fiets Vanthourenhout

Wielrenner Sven Vanthourenhout is afgelopen nacht bestolen. Dieven gingen aan de haal met zijn mountainbike, die een waarde heeft van zo’n 5.000 euro. Daarnaast namen ze ook nog drie dure kinderfietsen mee. “Ze hadden maar één doel en dat waren de fietsen”, zegt Vanthourenhout.

“Rond 4 uur hoorde ik iets. Ik heb toen even de lichten aangestoken, maar zag niets. Uiteindelijk ben ik weer gaan slapen, maar toen ik deze ochtend de kinderen naar school wou brengen, zag ik dat de fietsen weg waren”, doet Vanthourenhout het verhaal.

De ploegmaat van Sven Nys zag hoe zijn dure mountainbike verdwenen is en ook drie kinderfietsen bleken gestolen. “Allemaal fietsen van toch enige waarde. Alles samen gaat het om zo’n 8.000 euro.” Volgens Vanthourenhout wisten de dieven heel goed waar ze moesten zijn: “Enkel de fietsen zijn weg en die stonden niet allemaal op dezelfde plaats. Er stonden nog andere dingen zoals wielen naast, maar die lieten ze allemaal staan.” 

Dievenbendes hebben het al langer gemunt op dure fietsen, maar er lijkt de laatste tijd toch weer een toename te zijn. Afgelopen weekend was er nog een ramkraak op fietsenwinkel Museeuw in Lokeren. Daar werd voor 40.000 euro aan fietsen gestolen.