Geen auto's in 33 steden en gemeenten

De Week van de Mobiliteit wordt traditioneel afgesloten met een autovrije zondag. Dit jaar doen er 33 steden en gemeenten mee, een record. 

Op heel wat plaatsen in ons land zijn het dus de fietsers en voetgangers die het voor het zeggen hebben vandaag. Zo is bijna het hele Brusselse gewest autovrij en kan je de stad enkel binnen met de wagen als je een speciale toestemming hebt. Ook andere grootsteden zoals Antwerpen en Gent doen mee, maar daar is niet het hele centrum autovrij.

De Week van de Mobiliteit en bij uitstek de autoloze zondag is het moment om stil te staan bij duurzame mobiliteit en de impact van het verkeer op het milieu. Maar het is voor veel mensen ook het moment om deel te nemen aan de talloze activiteiten die in de steden en gemeenten georganiseerd worden.

In deze steden en gemeenten is de auto niet welkom vandaag: Aalst, Antwerpen, Anzegem, Asse, Beveren, Brugge, Brussel, Dendermonde, Diksmuide, Gent, Haacht, Haaltert, Ham, Harelbeke, Hemiksem, Hoogstraten, Ichtegem, Ieper, Kluisbergen, Kortrijk, Landen, Lennik, Mechelen, Ninove, Poperinge, Roeselare, Staden, Sint-Niklaas, Temse, Ternat, Turnhout, Vilvoorde, Wijnegem en buurten en verenigingen in Eppegem, Hamme, Lier en Sint-Kruis.