Besmettingsgevaar in Oostende geweken

De spoedafdeling van het Algemeen Ziekenhuis Damiaan in Oostende is vanmiddag enkele uren afgesloten door besmettingsgevaar. Dat heeft het ziekenhuis bevestigd aan VTM NIEUWS. Even werd gevreesd voor een ebolabesmetting, maar enkele snelle testen hebben dat uitgesloten. De drie verdachte patiënten werden in quarantaine geplaatst, maar konden inmiddels naar huis terugkeren.

De spoeddienst op het ziekenhuis werd vanmiddag ontruimd, nadat bij minstens één patiënt van een groepje van drie verdachte symptomen werden vastgesteld. De procedure voor een besmettingscasus trad in werking en alle andere patiënten moesten de spoedafdeling verlaten. De drie verdachte patiënten werden met de nodige omzichtigheid in quarantaine geplaatst en alle ruimtes waar ze geweest waren werden ontruimd.

Even werd gevreesd voor een ebolabesmetting, maar enkele snelle testen hebben dat uitgesloten. “We hebben het zekere voor het onzekere genomen”, zegt een woordvoerder van het ziekenhuis aan VTM NIEUWS. Intussen mochten de drie patiënten naar huis terugkeren. Met welke ziekte ze eventueel wel besmet zijn, wil het ziekenhuis niet kwijt. "De patiënten moeten maandag terugkeren voor een nieuwe consultatie."