Audenaert verdacht van corruptie

Glenn Audenaert, ex-directeur van de Brusselse federale gerechtelijke politie, is gisterenavond door de onderzoeksrechter van Dendermonde in verdenking gesteld van passieve corruptie en witwassen. Dat schrijft De Standaard en is aan de redactie van VTM NIEUWS bevestigd door het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde.

"Audenaert is gisteren gearresteerd en urenlang verhoord op basis van nieuwe elementen in het onderzoek", zegt Caroline Jonckers van het parket. "Meer details kunnen we daar in het belang van het onderzoek niet over geven. Audenaert is nadien voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die heeft hem in verdenking gesteld van passieve corruptie en witwassen." 

Het Oost-Vlaamse parket voert al sinds 2010 een onderzoek naar Audenaert, aanvankelijk omdat hij in de politiedatabank informatie zou opgezocht hebben voor privépersonen. Nadien onderzocht het parket ook verdachte bedragen op de rekening van Audenaert en ze wilden ook nagaan of hij zijn boekje te buiten ging om bevriende zakenmensen te helpen.

Audenaert is onder strikte voorwaarden vrijgelaten. Wat die voorwaarden zijn, wil het Oost-Vlaamse parket niet kwijt.