Dossier Vluchtelingencrisis

Nachtopvang in WTC morgen overdag open

Asielzoekers die nu toekomen in ons landen moeten zeker 14 dagen wachten op de behandeling van hun dossier. Dat is nog nooit zo lang geweest. Tijdens die wachttijd moeten de asielzoekers zelf een onderkomen zoeken. Om minstens een deel van hen op te vangen wordt de nachtopvang in het WTC-gebouw uitgebreid tot een dagopvang die 24 uur op 24 uur open is.

“Vluchtelingen die wachten op een asielprocedure kunnen wellicht morgen pas overdag terecht in het WTC-III-gebouw in Brussel”, dat zegt VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez. “Op dit moment zijn ze alles in gereedheid aan het brengen en douches aan het aansluiten. Er verdwijnen ook een aantal bedden om de mensen een beetje meer plaats te geven. Dat wil dus zeggen dat er minder opvangplaatsen zijn.”

“Afgelopen nacht zijn er volgens het Rode Kruis 170 mensen blijven slapen. Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken gaat het om 110 mensen die terecht opvang zijn komen vragen; dus mensen die wachten op een asielprocedure. De rest zijn dan waarschijnlijk Brusselse daklozen. Maar met het slechte weer van de komende dagen en met de dagopvang zal het hier de komende dagen wellicht drukker worden.”