Dossier Vluchtelingencrisis

De Croo wil asielzoekers uit park

Alexander De Croo, vicepremier voor Open Vld, vraagt aan de stad Brussel om het Maximiliaanpark te evacueren. Dat zegt hij in de krant Le Soir. In het park aan de Dienst Vreemdelingenzaken staat een tentenkamp opgesteld waar heel wat vluchtelingen een onderkomen hebben gevonden.

“Alle media van de wereld zijn hier en probeert aan te tonen dat we de vluchtelingencrisis niet beheren, terwijl het omgekeerde waar is”, zegt hij. “Op een gegeven moment moet de stad Brussel zeggen dat men niet op die manier kan leven in een openbaar park.”

De Croo wijst er nog op dat, mocht hij burgemeester zijn, hij niet zou aanvaarden dat er in zijn gemeente een openbaar park wordt bezet “met een camping, een markt tot zelfs bijna een muziekfestival”. Bovendien wijst hij erop dat in het nabijgelegen kantoorgebouw WTC III opvangplaatsen voor vluchtelingen ter beschikking staan.

Yvan Mayeur, de burgemeester van Brussel, is bezig met een andere oplossing voor de vluchtelingen. “Het WTC-gebouw is te klein om de 800 vluchtelingen in het tentenkamp in onder te brengen. Men zou tegen volgende week een ander gebouw moeten vinden voor de vluchtelingen,” weet VTM NIEUWS-journalist Dirk Van den Bogaert.