Dossier Vluchtelingencrisis

Migranten in Brussel krijgen gratis Wifi

Brussels Staatssecretaris voor Digitalisering Bianca Debaets (CD&V) activeert dit weekend een nieuwe hotspot voor gratis wifi aan de CCN-uitgang van het Noordstation. Operator Proximus zorgt sinds vrijdagmiddag dan weer voor gratis wifi in het Maximiliaanpark zelf.

"De schrijnende situatie van de vluchtelingen vraagt onmiddellijke actie. Ik activeer dit weekend een hotspot voor gratis wifi in de Noordwijk. Voor de vluchtelingen is het levensnoodzakelijk om contact te houden met hun familieleden elders in Europa en in het thuisland. Dankzij Urbizone kan dit snel, veilig en gratis", stelt Staatssecretaris Bianca Debaets.

Telecomoperator Proximus, met hoofdzetel naast het Noordstation, heeft intussen voor gratis wifi gezorgd in het Maximiliaanpark zelf. Die is sinds vanmiddag actief. De operator heeft aan de stad Brussel ook toelating gevraagd om twee installaties te plaatsen waar vluchtelingen in totaal 64 smartphones kunnen opladen. Ook in het WTC-III-gebouw, waar een pre-opvang is voor kandidaat-asielzoekers, is er wifi op het gelijksvloers en op de verdieping waar overnacht kan worden.