Juf 'De Bijtjes' met dood bedreigd

De juf van de Antwerpse kleuterschool ‘De Bijtjes’, die door één van de ouders haar leerlingen beschuldigd wordt van geweldpleging op een 5-jarig jongetje, wordt met de dood bedreigd. Ondanks de ernstige bedreigingen, willen de juf en de school de zaak niet op de spits drijven en dienen ze daarom geen klacht in. De ouders van de kleuter zijn uitgenodigd voor een gesprek, maar zijn daar nog niet op ingegaan.

Gisteren protesteerden enkele tientallen ouders aan de schoolpoort van ‘De Bijtjes’, nadat de moeder van een 5-jarige kleuter daartoe had opgeroepen. Zij had eerder foto’s van haar zoontje op Facebook gezet, waarop verwondingen te zien zijn inde halsstreek van de kleuter. Volgens de ouders van het kind het resultaat van “foltering” door één van de juffen op school.

Maar de school zelf en het Stedelijk Onderwijs betwisten de bewering van de ouders. Zij zeggen dat het om een ongeluk ging om de speelplaats en dat de juf in kwestie daar zelfs niet aanwezig was op het moment van de feiten. Ze hebben de ouders uitgenodigd om de zaak in alle sereniteit te bespreken, maar daar zijn de twee nog niet op ingegaan. De jongen zelf gaat intussen naar een andere school.