Wegpiraat haalt 6 auto's in op fietspad

Een autobestuurder uit Limburg heeft een hallucinant filmpje van zijn dashcam op het internet gezet. Daarop is te zien hoe een donkerkleurige BMW een rij van zes auto's langs rechts inhaalt, over het fietspad. De politie is op zoek naar de bestuurder. 

De feiten dateren van dinsdagochtend rond 7 uur en gebeurden op de weg tussen Diepenbeek en Kortessem, in Limburg. Mario Blokken, de maker van de beelden, zette ze gisteren op Youtube.

"We reden met een aantal auto's achter een landbouwvoertuig", zegt Blokken aan VTM NIEUWS. "De ongeduldige bestuurder van de BMW was al enkele keren langs links komen kijken. Uiteindelijk reed hij de hele rij van zes wagens in een bocht langs rechts voorbij. Op een plek waar onlangs nog een zwaar ongeval gebeurd is, nota bene."

Ook de politie Hazodi heeft de beelden intussen bekeken. Ze zullen proberen om de nummerplaat met speciale software te lezen en de bestuurder van de wagen vervolgens uit te nodigen voor verhoor. Lukt het niet om het kenteken te lezen, dan wordt het een stuk moeilijker. "Dan kunnen we alleen aan onze ploegen vragen om extra waakzaam te zijn voor roekeloze bestuurders met dergelijk type voertuig", zeggen ze.