Protest aan school na klacht tegen juf

Het stedelijk onderwijs in Antwerpen heeft een onderzoek geopend naar een juf van kleuterschool ‘De Bijtjes’ in Antwerpen, na een klacht van een moeder voor geweldpleging op haar zoontje (5). Hoewel de ouders de juf beschuldigen van foltering, gaat het volgens het stedelijk onderwijs om een ernstig ongeval op de speelplaats. Bovendien was de geviseerde juf, volgens de school, zelfs niet aanwezig op het moment van de feiten. Dat schrijven de kranten van het Mediahuis vandaag. Vanochtend hebben enkele tientallen ouders geprotesteerd aan de schoolpoort, daar had de moeder toe opgeroepen.

De moeder van de 5-jarige kleuter plaatste enkele dagen geleden foto’s van de verwondingen van haar zoontje op Facebook. Daarbij beschuldigde ze de kleuterjuf in kwestie ervan haar zoontje “te hebben opgehangen aan een touw.” Op de foto zijn verwondingen in het aangezicht en de hals te zien.

Volgens Gonda Verhaert, directeur van het stedelijk onderwijs, gaat het echter om een ongeval. “De jongen liep de verwondingen op tijdens het spelen”, zegt ze in de krant. Bovendien was de geviseerde juf zelfs niet aanwezig op school tijdens het ongeval. “De verwondingen werden meteen na de speeltijd ontdekt en onmiddellijk verzorgd. Waarna de ouders zo snel mogelijk verwittigd werden.”

Protest aan schoolpoort

Aanvankelijk reageerden de ouders van het kind rustig en begripvol, maar nadien plaatste de moeder van het kind de foto’s op Facebook. Ze riep ook op vandaag actie te voeren aan de schoolpoort van ‘De Bijtjes’, om te protesteren tegen “de folteringen.” In navolging daarvan verzamelden vanochtend enkele tientallen ouders om te protesteren aan de school. Ook op Facebook deed de foto veel stof opwaaien. De Antwerpse politie is in ieder geval alert en staat in nauw contact met de school. Ze wil een scenario zoals met kleuterschool ‘De Blokkendoos’, in 2013, vermijden.

Afbeelding: Facebook

Alles klaar. Volgende stap naar rechtbank. Herşey hazır bir sonraki adım mahkemeye çıkmak.

Posted by Hediye Altın on Tuesday, September 8, 2015