Weduwe aquino te ontzet voor proces

In Hasselt is woensdag het drugsproces hervat tegen de familie Aquino. De zitting begon opnieuw met de vraag van de advocaat van Silvia Liskova om de zaak uit te stellen omdat de weduwe van de vermoorde Silvio Aquino niet in staat is de zittingen bij te wonen of om ondervraagd te worden.

De advocate liet aan de rechters weten dat Liskova dinsdag met een behandeling is gestart. Tijdens een telefonisch onderhoud met haar advocaat kon de weduwe geen twee woorden uiten zonder in tranen uit te barsten. Het is dan ook duidelijk voor de advocate dat de weduwe niet in staat is om het proces bij te wonen, laat staan om ondervraagd te worden door de rechters.

Om haar stelling kracht bij te zetten, vroeg ze een eventuele aanstelling van een deskundige om Silvia Liskova te laten onderzoeken. De rechters schorsten na die vraag de zitting om zich te beraden.

Ook maandag had de verdediging aan de rechtbank gevraagd om de zaak uit te stellen. De rechtbank heeft die vraag toen afgewezen en beslist de zaak vandaag/woensdag te hervatten.