Wilde Ronald Janssen ontsnappen?

Ronald Janssen (44) is dinsdagochtend overgeplaatst van Leuven Centraal naar de gevangenis van Beveren. Omdat er aanwijzingen waren dat Janssen op een ontsnapping broedde, besloot het Gevangeniswezen geen enkel risico te nemen, zo melden de kranten van Mediahuis woensdag.

De gevangenisdirectie zou vorige maand van de politie informatie hebben gekregen dat Janssen mogelijk een ontsnapping plande. Op 24 augustus al kreeg Janssen een bijzonder veiligheidsregime opgelegd. Hij mocht niet meer deelnemen aan gemeenschappelijke activiteiten, hij moest alleen op wandeling, en hij mocht alleen nog bezoekers achter glas ontvangen.

Dinsdag werd hij dan naar de nieuwe gevangenis van Beveren overgebracht, waar hij strenger bewaakt kan worden. Zijn advocaat Adam Miscovic zei dat hij niet op de hoogte was van de reden van de overbrenging.

De moordenaar van Annick Van Uytsel, Shana Appeltans en Kevin Paulus zat nog maar elf weken in de gevangenis van Leuven Centraal. Voordien zat hij vijf jaar opgesloten in de Hasseltse gevangenis.