Gerecht zoekt relschoppers protest

Het parket van Brussel gaat op zoek naar de relschoppers die tijdens het boerenprotest gisteren vier agenten verwond hebben en ook het straatmeubilair hebben vernield. Er zijn nog geen verdachten opgepakt, maar het parket zegt wel de camerabeelden te analyseren.

De boeren bekogelden de politie met eieren, stro, stenen en voetzoekers. “Het zijn vooral de stenen en voetzoekers die verwondingen hebben veroorzaakt”, vertelt parketwoordvoerster Jennifer Vanderputten. “Vier agenten zijn gewond geraakt. Eén van hen is voor tien dagen arbeidsongeschikt.”

"De schade is groot"

Op en rond het Schumanplein werd ook heel wat schade veroorzaakt. Verschillende ruiten werden ingeslagen, elektriciteitscabines in brand gestoken, bomen ontworteld en er werd ook een bank uit de grond gerukt. “Voorlopig kunnen we nog geen bedrag kleven op de schade”, vertelt het parket.

Tractoren op de snelweg

Het parket gaat ook beslissen welke boetes de boeren moeten krijgen die met hun tractor via de snelweg naar Brussel zijn gekomen. De boeren waren op voorhand gewaarschuwd dat dat verboden was, maar de federale politie heeft toch verschillende pv’s uitgedeeld.