Jonge volleyballer (14) sterft na training

In Sint-Niklaas is een jonge volleyballer van veertien overleden. Zijn moeder vond hem zaterdag dood in bed. Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad. De avond voordien had de jongen een zware training gehad en hij zei ook dat hij nadien een hartklopping had gevoeld. Hij overleed wellicht aan een hartstilstand.

“In de auto naar huis vertelde Davy me dat hij na een oefening een hartklopping had gevoeld. Ik heb hem voorgesteld naar het ziekenhuis te rijden, maar hij verzekerde me dat dat niet nodig was”, vertelt mama Elena Khirianova aan Het Nieuwsblad.

"Talentvolle speler"

Davy speelde bij de provinciale club Gimme Waasland en was een talentvolle volleyballer. Hij trainde vier keer per week en hoopte ooit van zijn hobby zijn beroep te maken. “Volgens de artsen had mijn zoon een hartafwijking”, vertelt Elena. “Verder onderzoek had daar uitsluitsel over kunnen geven, maar tot die training vrijdagavond hebben wij nooit geweten dat Davy mogelijke hartproblemen had.

Hartscreening

De moeder wil nu iedere ouder oproepen haar zoon of dochter snel genoeg naar een sportarts te sturen. “Mijn zoon is zelf nooit getest”, zegt ze. “Ik had het nog gezegd dat we dat moesten doen, maar nu is het te laat.”