Belgisch gerecht ontdekt gokschandaal

Het federaal parket heeft kennis van honderden verdachte weddenschappen vanuit België op internationale tennismatchen. Die vonden vorig jaar of enkele maanden geleden nog plaats. Dat vernam De Tijd.

De verdachte weddenschappen hadden betrekking op matchen in de subtoptoernooien "Challenger" en "Futures". Dat zijn internationale tennistoernooien om profspelers te laten doorstoten naar de toptoernooien. Maar het prijzengeld is zo laag dat de spelers zeer vatbaar zijn voor omkoping door de georganiseerde criminaliteit, die via stromannen massaal zou gokken op de onbenullige tenniswedstrijden.

Er is sprake van honderden verdachte weddenschappen die zijn afgesloten in wedkantoren in de arrondissementen Antwerpen, Mechelen, Brussel, Brugge en Oudenaarde, maar ook in Zwitserland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De verdachte weddenschappen dateren van vorig jaar tot vlak voor de vakantie, in juni.

De betrokken spelers hebben geen plaats in de top 300 van de wereldranking. Ze komen onder andere uit Oekraïne, Italië, Georgië, Israël, de Verenigde Staten, Mexico en Bolivia. "Spijtig genoeg mogen wij nu niet communiceren", is het enige dat het federaal parket over de zaak kwijt wil.