Colruyt roept worsten terug na salmonella

Winkelketen Colruyt heeft varkens-rundworsten van de beenhouwerij teruggeroepen. Bij controles in het eigen labo stelde de winkelketen besmetting met salmonella vast, zo meldt het bedrijf. Het product werd in alle winkels uit de rekken gehaald.

"Colruyt België, Colruyt Luxemburg en Collect&Go vragen hun klanten om dit product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel", klinkt het. Daar wordt het terugbetaald.

Het gaat om de varkens-rundworsten van de eigen beenhouwerij met de artikelnummers 10074, 11322 en 600 en het lotnummer is 'TGT 7/09'. De worsten waren te koop sinds 1 september en hebben 7 september als houdbaarheidsdatum.

De terugroeping betreft alleen de varkens-rundworsten en niet de rund-varkensworsten, die een andere verhouding aan varkensvlees hebben. Het varkens-rundgehakt blijft eveneens buiten schot.

De mogelijke symptomen van een besmetting met salmonella zijn koorts, buikkrampen en diarree. Deze symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 tot 48 uur na de besmetting en duren meestal 4 tot 7 dagen. De meeste mensen herstellen zonder specifieke behandeling, maar jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen behoren tot de risicogroep. Voor hen kunnen de symptomen zwaarder doorwegen en hospitalisatie tot gevolg hebben.