Dossier Vluchtelingencrisis

14 vluchtelingen in truck gevonden

De wegpolitie heeft vanmorgen 14 personen aangetroffen in de laadruimte van een koelwagen langs de E17 in Gentbrugge. Het ging om 14 Syrische mannen, waaronder één minderjarige. De chauffeur wist naar eigen zeggen niet dat de vluchtelingen in zijn vrachtwagen waren gekropen. Ze verkeren in goede gezondheid.

Tijdens een pauze op een parking langs de snelweg hoorde de Poolse chauffeur lawaai in de laadruimte en verwittigde de politie. De Wegpolitie Oost-Vlaanderen kwam ter plaatse en trof in de koelruimte 14 Syrische mannen aan. 

Er zijn aanwijzingen dat betrokkenen deze ochtend omstreeks 05u00 op de parking in Duinkerke in de vrachtwagen gekropen zijn, zonder medeweten van de chauffeur. De parking in Duinkerke is een parking die geldt voor beide richtingen. Mogelijk wilden zij in de andere richting reizen, richting Groot-Brittannië. 

De vluchtelingen werden overgebracht naar het politiekantoor in Gent. De dienst Vreemdelingenzaken werd verwittigd, die zal beslissen wat er verder met hen zal gebeuren.

Foto: Archiefbeeld.