Keytrade bank staat te koop

Crelan zet zijn internetbank Keytrade in de etalage. De financiële groep heeft met het oog op de verkoop zakenbank Lazard gemandateerd, zo schrijft De Tijd donderdag. Luc Versele, CEO van Crelan, bevestigt dat Keytrade mogelijk verkocht wordt, maar benadrukt dat dat niet gebeurt uit (financiële) noodzaak.

"Na het vertrek van onze Franse aandeelhouder vorig jaar zijn we 100 procent Belgisch en coöperatief verankerd. Naar aanleiding daarvan zijn we bezig met een studie naar welk soort bank we willen zijn en welke waarden we willen uitdragen. We kijken wat de beste toekomst zou zijn voor Keytrade: bij ons of elders", aldus Versele in de krant. "We tasten af of er serieuze appetijt is voor de internetbank. Het is altijd al een zeer begeerde bruid geweest. Ook nu zijn er signalen in die richting.

Keytrade is een handelsplatform voor beleggers, maar biedt ook spaarboekjes, levensverzekeringen en vermogensbeheer aan. Het ontstond in 1998 als eerste Belgische onlinebeleggingssite (VMS-Keytrade) en zit al tien jaar in de portefeuille van Crelan. Die groep omvat ook nog de gelijknamige bank, een verzekeraar en de nichebank Europabank.

Keytrade overschreed dit jaar de kaap van 200.000 klanten. Ze had eind vorig jaar 8,2 miljard euro onder beheer en boekte een bedrijfswinst van 20 miljoen euro.