Truck met meloenen gekanteld op ring

De ochtendspits verliep moeizaam, onder meer door een ongeval op de afrit van de Brusselse binnenring in Zellik. Daar is een vrachtwagen met meloenen gekanteld. De afrit werd rond 3.30 uur afgesloten, meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. De vrachtwagen was geladen met dertig ton meloenen. Een deel van de meloenen lag op de pechstrook en in de grasberm. De civiele bescherming heeft die overgeladen in containers. Op de E40 stond er een lange file. Intussen is de afrit Zellik terug vrij.

"De Spaanse vrachtwagen is uit de bocht gegaan en naast de weg terechtgekomen. Om te vermijden dat de vrachtwagen zou scheuren bij het rechttrekken, moesten de meloenen eerst overgeladen worden. Dat is ondertussen gebeurd en de takeling was rond 08.00 uur afgerond", aldus Bruyninckx. Omstreeks 10 uur was de brandweer de weg aan het schoon spuiten en was de afrit weer open voor het verkeer.

In Zellik is er tijdens de ochtendspits zo goed als altijd file, maar door het ongeval ontstond die veel vroeger dan normaal. "Er stond al een file vanaf Ternat, bijna vanaf Affligem, die nog werd versterkt door een ongeval met drie personenwagens ter hoogte van de parking van Groot-Bijgaarden, waar de linkerrijstrook versperd was", aldus de woordvoerder.