Crevits luidt nieuw schooljaar in

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) trekt vandaag het nieuwe schooljaar op gang. Ze bezoekt vandaag in totaal vijf scholen, verspreid over Vlaanderen. Crevits startte haar ronde in het Margareta Maria Instituut (MMI) in het West-Vlaamse Kortemark.

Ruim 1,1 miljoen kinderen moeten op 1 september opnieuw naar school. De grootste verandering het komende schooljaar wordt de toepassing van het M-decreet. Dat laat kinderen met een handicap toe voortaan te kiezen voor een normale school.

Dat thema was dan ook het begin van een gesprek met de directie in Kortemark. Voor de school is het decreet niet nieuw. Al jaren besteden ze in het MMI veel aandacht aan zorg en leerlingenbegeleiding. "Dat is ook waarom ik hier start, om te zien hoe de nieuwe maatregelen op het terrein worden omgezet van het eerste jaar tot de integratie op de arbeidsmarkt", aldus Crevits. Een grote instroom van kinderen is er niet in Kortemark.

Na het gesprek en een bezoekje aan de school sloeg de minister nog een praatje met de leerkrachten en vooral veel leerlingen. Met het luiden van de bel trok Crevits het nieuwe schooljaar onder veel gejoel op gang. Later op de dag bezoekt Crevits nog vier scholen.