Lichaam Roermond is 22-jarige Italiaan

De politie in Nederland heeft de man geïdentificeerd die vorige week dood achtergelaten is langs een snelweg in Roermond. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS.

Volgens de informatie die onze redactie kreeg, gaat het om S.H., een Italiaan van 22. Hij is in Frankrijk en Duitsland bekend bij het gerecht voor criminele feiten. Omdat zijn vingerafdrukken in een politiedatabank zaten, kon de politie zijn identiteit achterhalen.

Woordvoerder Bruno Coppin van het parket Limburg noemt de informatie nog voorbarig. "Uit zo'n database kan mogelijk een identiteit naar voren komen, maar dan is het nog niet definitief zeker dat om deze persoon gaat. Mensen kunnen immers altijd aliassen gebruiken,", klinkt het daar.

Gevonden langs autosnelweg

Het lichaam van S.H. werd vorige donderdag na de moord in Opglabbeek op Silvio Aquino gevonden langs de autosnelweg A73 in Roermond, in Nederland. Volgens de Nederlandse politie en het Belgische gerecht is er een link met de moord op  Aquino, het kopstuk van de Maasmechelse misdaadfamilie die terechtstaat in een groot drugsproces. S.H. werd daar wellicht gedumpt door drie mannen, die vluchtten in een beige Jaguar. Dezelfde wagen zou ook gezien zijn bij de schietpartij in Opglabbeek. 

Het proces rond de Aquino-clan in Hasselt wordt normaal gezien volgende maandag voortgezet.