Moeder vondeling Marie meldt zich

De moeder van de vondeling die op 18 augustus door een buschauffeur langs de kant van een weg in Sint-Truiden werd aangetroffen, heeft zich bij de politie gemeld. Dat melden de kranten van Mediahuis vandaag.

De vrouw was zaterdag met een ernstig medisch probleem een Limburgs ziekenhuis binnengestapt. Daar werd de link gelegd tussen haar toestand en de vondeling. De vrouw kon overtuigd worden zich te melden bij de politie.

Het parket van Limburg geeft voorlopig geen commentaar "in het belang van het uiterst delicate onderzoek en in het belang van het moeder en het kind". Het is dus niet duidelijk of de vrouw is aangehouden en welke straf ze riskeert.

Uit het verdere onderzoek zal nog moeten blijken of de vrouw die zich meldde wel degelijk de mama is van baby Marie. Voorlopig blijft de baby ondergebracht bij een pleeggezin.

"Moeder riskeert zware straf"

De moeder van Marie riskeert te worden vervolgd voor poging tot kindermoord. “Maar als uit het verhoor blijkt dat ze in paniek heeft gehandeld kan dat worden afgezwakt naar schuldig verzuim of de mama kan zelfs helemaal niet worden vervolgd.” Dat vertelt VTM NIEUWS-reporter Aagje Vanthomme.

Toen de baby langs de kant van de weg werd gevonden door een buschauffeur, wilden heel wat inwoners van Sint-Truiden het meisje helpen. Zo ging een weldoener een envelop met daarin 2.500 euro afgeven aan de burgemeester van de stad en er werd ook een rekeningnummer geopend, waarop iedereen geld kan storten. Dat bedrag kan Marie dan gebruiken als ze achttien is en wil gaan studeren. “Dat initiatief blijft bestaan”, vertelt Aagje Vanthomme. “Ook als de moeder terecht is.”

Bekijk ook: