Parket bevestigt link tussen twee doden

De man die gisteren in Roermond dood werd aangetroffen wordt wel degelijk gelinkt aan de moord op Silvio Aquino in Opglabbeek. Dat heeft het parket van Limburg in Hasselt bevestigd. De communicatie over de dode in Roermond werd intussen door het Nederlandse openbare ministerie aan het parket in Belgisch-Limburg overgedragen. In het belang van het onderzoek kan het parket in Hasselt niet zeggen welke aanwijzingen er zijn om de twee feiten aan elkaar te linken.

De 41-jarige Silvio Aquino, die met twee broers en een 35-tal andere beklaagden terechtstond in een zeer omvangrijk drugsproces over cocaïnesmokkel, is donderdag rond 12.15 uur op de Sint-Hubertuslaan in Opglabbeek klemgereden door een voertuig met vier inzittenden. Zijn vrouw kreeg klappen en kon wegvluchten. Haar man Silvio werd met meerdere kogels doodgeschoten door de vier, die naar verluidt als nepagenten vermomd waren.

Ruim drie kwartier later zagen twee ambulanciers op de pechstrook van de A73 in Roermond een man liggen. Toen ze stopten om de man te helpen, sprongen drie mannen in een beige Jaguar en reden weg. Hulp voor de man op de pechstrook mocht niet meer baten.