OCMW A'pen: "Nee tegen vluchtelingen"

Fons Duchateau, schepen voor Sociale Zaken en OCMW-voorzitter in Antwerpen, heeft een opmerkelijke boodschap op Facebook geplaatst. “Een ‘nee’ voor vluchtelingen is de enige juiste keuze”, zo  opent hij zijn lange boodschap waarin hij uitlegt dat het Antwerpse OCMW niet meer vluchtelingen kan opvangen.

“Als OCMW-voorzitter van de stad maak ik me sterk dat een lokaal opvanginitiatief (LOI) organiseren een manifeste blunder zou zijn”, schrijft Duchateau. “Zowel voor de Antwerpse bevolking als voor de vluchtelingen zelf.”

Volgens de OCMW-voorzitter voorziet het Antwerpse OCMW op dit moment al in de opvang van 1.700 erkende vluchtelingen. “Daarmee zijn we met voorsprong ‘marktleider’ voor de opvang van vluchtelingen in Vlaanderen”, zegt hij. En daar kunnen volgens Duchateau geen extra vluchtelingen meer bij.

“Het Antwerpse absorptievermogen om nog meer kwetsbare nieuwkomers op te vangen, is volledig opgebruikt. Als Antwerpen over de stadsgrenzen kijkt om deze jongste golf nieuwkomers op te vangen, is dat niet uit egoïsme. Het is een weloverwogen standpunt van een stad die reeds ruimschoots haar deel doet.”

De volledige Facebookpost:

Delers bedankt!Een ‘nee’ voor vluchtelingen is de enige juiste keuzeAntwerpen gaat niet op de eerste rij staan om...

Posted by Fons Duchateau on Thursday, August 27, 2015