Aquino geliquideerd als in maffiaserie

Geliquideerd zoals in een maffiaserie: Silvio Aquino werd gisteren doodgeschoten met een kogel in het hoofd, in een bos in Opglabbeek. Niet veel later werd een tweede lijk gevonden, in het Nederlandse Roermond. Het gerecht onderzoekt een link met de moord op Aquino.

De moord op Silvio Aquino gebeurde na een achtervolging, op vijftien kilometer van zijn huis. De CEO van de meest beruchte drugsfamilie van het land zat samen met zijn vrouw in de wagen, toen een auto hen klemreed. Drie gemaskerde mannen stapten uit, mogelijk deden ze zich voor als agenten van een elite-eenheid.

Aquino zou nog gevlucht zijn in de bossen, maar werd uiteindelijk in het hoofd geschoten. Een getuige heeft een vijftal schoten gehoord, waarschijnlijk heeft Aquino dus zelf ook geschoten. Zijn vrouw, Silvia, kreeg enkele rake klappen met de kolf van een geweer. Zij is er erg aan toe, maar kon al verhoord worden als absolute kroongetuige.

Binnen het uur na de liquidatie werd een tweede lijk gevonden in het Nederlandse Roermond, langs de snelweg. Iets verderop stond een beige Jaguar met gestolen nummerplaten. In de auto zaten drie mensen, die zich meteen uit de voeten maakten toen ambulanciers stopten bij het lijk. Wat de link met de moord op Aquino is, is nog niet honderd procent duidelijk, maar de speurders denken aan volgend scenario: bij de schietpartij met Aquino raakte een van de vier daders levensbedreigend gewond. Hij werd nog meegenomen door zijn drie kompanen, maar uiteindelijk voor dood achtergelaten langs de snelweg.