Zoon (16) zoekt as van overleden vader

Lindsey D’alleine, moeder van de 16-jarige Tibo uit Nieuwpoort, heeft een opmerkelijke en emotionele oproep geplaatst op Facebook. Moeder en zoon zoeken het hangertje waarin Tibo de assen van zijn overleden vader bewaarde. Tibo verloor het hangertje woensdagnamiddag in het centrum van Ieper.

“Beste vrienden en familie”, zo schrijft Lindsey D’alleine op Facebook. “Tibo is zijn ketting met de as van zijn papa verloren in Ieper. Het hangertje heeft de vorm van een druppel. Wie weet vinden we deze terug via Facebook.”

De emotionele oproep van de vrouw uit Nieuwpoort werd intussen al bijna 6.000 keer gedeeld op Facebook. “Het hangertje is van grote emotionele waarde voor mijn zoon Tibo”, zegt D’alleine aan VTM NIEUWS. “Het bevat de as van zijn vader, die vorig jaar overleed.”

Het hangertje ging woensdagnamiddag verloren in het centrum van Ieper. “De ketting hing nog rond zijn nek, maar het hangertje was er af gevallen. We hebben nog gezocht, maar niets gevonden”, zegt D’alleine, die hoopt dat het alsnog wordt teruggevonden. “Het heeft natuurlijk veel geregend sindsdien, dus misschien is het wel weggespoeld, maar we blijven hopen dat iemand het vindt.”