Wie zijn de Aquino's?

De moord op Silvio Aquino is een dramatische wending in het proces tegen de familie. De clan-Aquino wordt beschuldigd van grootschalige cocaïnesmokkel tussen Colombia en België. Het is de grootste drugszaak ooit in ons land.

Voor Antonio Aquino, peetvader van de familie, vroeg het parket de maximumstraf van 15 jaar cel. Ook de neergeschoten Silvio zou 15 jaar moeten krijgen volgens het parket. Rechterhand Nico Beckx hangt 14 jaar boven het hoofd, broer Mario 10 jaar.

Legertje topadvocaten

De Aquino’s zouden in totaal drie ton cocaïne gesmokkeld hebben. Daarnaast worden ze beschuldigd van witwaspraktijken en verboden wapenbezit. Ze worden verdedigd door een resem topadvocaten, zoals Jef Vermassen, Sven Mary en Walter Van Steenbrugge.

Dit advocatenleger vroeg om de nietigverklaring van het proces omdat er zou zijn gewerkt met een burgerinfiltrant. Die zou de Aquino's in de val hebben gelokt en dat mag niet, aldus de advocaten. Het proces werd dan ook naar de Kamer van Inbeschuldigingstelling van Antwerpen verwezen. Die oordeelde echter dat er geen fouten zijn gemaakt in het onderzoek. Maar de advocaten gaan daar niet mee akkoord. Het proces ligt momenteel stil en wordt hervat op 7 september.

Bekijk ook: