Aquino vermoord, liquidatie in Roermond

Op een industrieterrein in Opglabbeek is Silvio Aquino neergeschoten, dat bevestigt de burgemeester van Opglabbeek aan VTM NIEUWS. Silvio Aquino is één van de broers die terechtstaan op het ophefmakende drugsproces rond de Aquino-clan. Dat proces wordt normaal gezien op 7 september verdergezet. Er lijkt een liquidatie in het drugsmilieu aan de gang, want over de grens in Nederland werd ook het levenloze lichaam van een man die banden had met de Aquino-clan aangetroffen.

Het lichaam van Aquino werd deze namiddag gevonden, met een kogel door het hoofd. Bij de schietpartij zou ook zijn vrouw gewond zijn geraakt. Zij is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Het industrieterrein waar het lichaam van Aquino gevonden is, is afgesloten door de politie. De ordediensten zijn een klopjacht begonnen naar de dader. Daarbij wordt de Limburgse politie bijgestaan door de politiehelikopter.

Link met moord in Roermond

Eerder op de dag trof de Nederlandse politie al een levenloos lichaam op de pechstrook langs de snelweg A73. Daarbij gaat het volgens de eerste vaststellingen om een liquidatie. VTM NIEUWS heeft uit goede bron vernomen dat het slachtoffer in Nederland banden had met de clan-Aquino. De Nederlandse politie verspreidde een opsporingsbericht naar een beige Jaguar met nummerplaat 40-ZD-PB, met drie inzittenden. Eén van hen droeg een tulband.

Grootste drugszaak ooit in ons land

De Maasmechelse familie Aquino is het onderwerp van de grootste drugszaak ooit in ons land. Ze staan in Hasselt terecht voor onder meer het smokkelen van meer dan twee ton cocaïne, ter waarde van 72 miljoen euro. Het proces werd een eerste keer in september vorig jaar gevoerd, maar de clan-Aquino, verdedigd door een reeks topadvocaten, ging niet akkoord met de manier waarop het onderzoek gevoerd werd en waarop de bewijslast verzameld is.

Volgens hen is het onderzoek fout gevoerd. Ze willen het proces nietig laten verklaren, maar de Kamer van Inbeschuldigingstelling van Antwerpen besliste al dat het onderzoek correct verliep. Nu is het nog aan het Hof van Cassatie om te oordelen over het onderzoek. In afwachting daarvan werd door de rechtbank beslist dat het proces hervat wordt op 7 september.

Vermassen: "Voel me niet bedreigd"

Topadvocaat Jef Vermassen is één van de advocaten van de familie Aquino in de rechtszaak tegen hen. Hij betwijfelt of het proces, dat normaal op 7 september moet hervat worden, ook effectief zal doorgaan zoals gepland. De moord op Silvio Aquino in Opglabbeek en op een man die gelinkt wordt aan de clan-Aquino in Roermond doen vermoeden dat er een afrekening aan de gang is in het drugsmilieu. Maar zelf vreest Vermassen niet voor zijn leven. “Ik voel me niet bedreigd en zal zeker geen bescherming aanvragen.”

"Liquidatie 10 dagen voor hervatting proces