Brand Ninove: inwoners naar huis

In Ninove kunnen de bewoners die in de nacht van woensdag op donderdag geëvacueerd werden door de hevige brand in een plasticbedrijf, terug naar hun woningen. Dat meldt het gemeentebestuur van Ninove.

De brand ontstond rond 3 uur in het bedrijf Plastiekcentrale Adriaens in de Gentsestraat in deelgemeente Outer. Het ging om een zware brand die gepaard gaat met hevige rookontwikkeling. In een straal van 100 meter werden de bewoners van een dertigtal woningen geëvacueerd. Een 25-tal bewoners werd opgevangen in woonzorgcentrum Klateringen in Ninove. Ze kunnen donderdagnamiddag onder begeleiding van politie, brandweer en de medische diensten terugkeren naar hun huizen.

De gemeentelijke fase van het rampenplan is niet langer van kracht. "Metingen van de lucht wezen uit dat de rookpluim geen gevaar betekende voor de bevolking. Omwonenden (tot aan de Denderhoutembaan ter hoogte van wijk ter Duyst, incl. wijk Ter Duyst, wijk Witherenstraat en wijk Groeneweg, Langemuren, Elnonestraat, Herlinckhovestraat, Vijversweg) worden aangeraden groenten en fruit uit eigen tuin goed (2x) te spoelen vooraleer ze te gebruiken, om het eventuele aanwezige roet te verwijderen", zegt het gemeentebestuur.

Het parket stelde een branddeskundige aan om de oorzaak van de brand te onderzoeken.